Livet mitt

Tankar, sysslor, betraktelser samt passionen för träning, foto och livets varanden.

Blont blåögt

Publicerad 2012-10-20 17:47:06 i Allmänt,

Veckan har gått rasande fart. Intervjuer jobb och stort företagsmöte.
Gårdagen avrundas gott, trevligt och skönt. Att få rufsa blåögt blont om natten är närande, goda samtal skratt och drinkar är närande. Ljus värmande hud mot min och lena sidenlakan gör att man sover gott. Det ska vara, riktigt bra ibland för det är jag värd.

Jag är så ledsen

Publicerad 2012-10-14 00:43:49 i Livet,

så att det känns som om jag ska gå sönder. Dina ord är föga tröstande, vi ser samma stjärnor, blickar mot samma månskärva och du saknar mig i din famn liksom jag saknar, Dig. Och ändå är du kvar där du är. Och jag ska vara stark för mig och mina två, men i detta nu känner jag mig så otillräcklig så att det inte går att beskriva. Jag kan inte, får inte svika de mina två nu. De är mitt allt. Här och nu.

Försmäktar

Publicerad 2012-10-13 13:35:00 i Livet,

Jag läser texten för mig, orden de sjunker in, jag vet hur mycket dem påverkar mig samtidigt som jag vet hur verkligheten är, och jag ser för mig att jag kommer inte, kan inte orka mycket längre till. Jag kan inte leva på längtan, hoppet. Det är mentalt ohälsosamt.
 
By myself
 
 
Fyllde min fredagskväll med migrän-attack och sedan en massa barnkramar och mys. Dotter låg bredvid mig och mös i sängen när jag väntade ut migränen, sen samlade vi ihop oss och åkte bort till goda vänner i mitt barndomsområde. Fick snosa nyfödd bebis, vila i soffan, äta stekt sparris m citronsmör och goda samtal med australiska väninnan medan barnen for runt iklädda diverse utstyrslar. Vaknade imorse, med alla de där vackra närande orden och tankarna och saknade Dig alldeles alldeles fruktansvärt.

And that's how it is...

Publicerad 2012-10-11 13:46:44 i Livet, Relationer,

No, I can't take one more step towards you
'Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love
I loved the most

I learned to live, half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half-alive
 
 

Tystnaden

Publicerad 2012-10-11 10:55:00 i Livet, Samtal,

Vet inte vad jag tänkte, vad jag sa, jag skrev något och du blev alldeles tyst. Vi sitter nog och vrider och vänder på orden och tankarna på var sitt håll nu. Älskade Du, skicka mig dina tankar så skickar jag dig mina kramar. Förlåt mig, om det blev fel.

Mitt upp i alltet

Publicerad 2012-10-11 08:24:35 i Livet,

Oktober rusar fram. Imorgon är det årsdagen, två-årsdagen för uppbrottet. Inte visste jag hur det skulle bli, men nu vet jag och jag har gått vidare.
 
Igår var en kamp med tankar, känslor och varande. Jobbet tillät mig inte att släppa fokus, Intervjuer både med kandidater och för egen räkning. Förhoppningar och framtidsdrömmar.
 
Att slita ut sig, att träna sig tokig på gymmet blev en bra avslutning på dagen och det var skönt att rätt mör ta sig hem med den nyservade bilen.
 
Sov mina fem timmar, mös med missen och glodde på tvätthögarna. Sen, ikväll, senare.

Tokigt

Publicerad 2012-10-09 16:04:02 i Arbete, Livet,

Kom tillbaka från lunchen och svarade artigt i telefonen. Fick en okänd kvinnas röst i örat som presenterade sig som hon som har min tjänst. Ville boka möte om att ta över såhär efter mammaledigheten, och ja hon kommer visst tillbaka redan den 10 december... 
 
Gissa om jag störtdök. Kände mig litet överkörd men framförallt ledsen. All denna kamp för att hålla igång, att sälja in, att få ett jobb, en fast anställning. Misströstar just nu men det ska bli bra, det ska lösa sig...

This illusion

Publicerad 2012-10-09 11:03:42 i Livet,

En riktigt regnig höstrusksdag trots att jag anar blå himmel ovanför Norrmalmstorg för stunden. Ett försök att hålla ihop tankarna, som föll igenom i ett tungt skrivarbete samtidigt som den där påtagliga närvaron la sig över mig. Jag börjar tro, känna att jag lever i en illusion, ett liv i lögn. I alla för mig själv, för såhär vill jag inte må.... :(

Vackra dagar

Publicerad 2012-10-08 10:43:00 i Livet,

Hösten är här. Kalla krispiga mornar, färgstark, klar och ljuv lägger den sig över Stockholm. Jag har plockat upp kontakter med gamla väninnor, raderat och plockat bort på de olika mötesplatserna i de elektroniska världarna jag befinner mig i. Det känns litet bättre, litet mer avskalat, mer jag.
 
Har lindrat den hjärtesorg jag så kände av tidigare i veckan, har fått litet andra perspektiv att se på saker och ting med men det kändes ändå rätt bra tungt igår. Inte ens skvallertidning, ett par kapitel i favoritboken eller kvällsfilmen kunde skingra mina tankar. Det får ta sin tid. Människor kommer och går. De allra finaste vännerna består, och det är jag djupt tacksam över.
 
Firade lördagen med att vädra ut, storstäda, svära över min stång för att sedan låta det sista vara och bege mig ut på en fotopromenad. Åkte Djurgårdsfärja, promenerade bland höstlöven, hjälpte turister att fotografera sig i grupp, njöt i höstsolen, drack latte och tog litet kort här och där. Landade på Lydmar där det blev en paus bland bilder i en fotoutställning som jag inte riktigt kunde ta till mig...
 
Åkte hemåt i skymningen, skön i kroppen och med inställningen att ha en fortsatt fin kväll. Hem, vända och byta om och sedan iväg till 40-festen. Mötte upp en vän i Kristineberg och konstaterade att det, kommer aldrig, bli som förut och det är nog lika bra. Det blev en trevlig festlig tillställning med sing-star, god champagne, sushi och många nya ansikten. Jag fick rådet från flera håll att skala av ytterligare, att jag är värd mer, värd något bättre. Jag är.
 
Sov gott i soffan och väcktes av söndagssol, litet huvudvärk och kudden kvar i ansiktet. En skön men lång  hemresa från förorten, förbi det där gamla kvarteret där han var uppväxt. Ett sting i hjärtat. Inte en saknad, inte en längtan men en stor tomhet som följde mig under resten av dagen.
 
Hem. Tvångskela husdjuret. Handla litet. Träning och rensa huvudet. Prata med, och sakna barnen. Till slut la sig mörkret över kommunen och i lägenheterna mitt emot mig samlades familjerna och paren för sina söndagsmys framför Solsidan..
 
 
 
 Alla borde ha någon som omhändertar och älskar Dig, för den Du är.

Kvällstårar

Publicerad 2012-10-04 22:46:37 i Livet, Relationer,

Någonstans lovade jag mig att inte vara för blödig och dan, varken i text eller bild, men jag är en sådan känslomänniska. Idag under eftermiddag kvällen hade jag ett kort samtal över nätet med en god vän, en mycket god vän faktiskt. En som jag på vägen dock räknat bort men som blottar sitt hjärta och tankar för mig i ett. Idag på eftermiddagen kändes det som om han högg av min arm, igen. Knölade till det här hjärtat igen. Å för var gång känns det som om jag ramlar ner i den där gropen allt längre och längre. Att jag överhuvudtaget tillåter mig att kvaddas gång på gång?
 
Så, så är det. Två år som singel. Mitt val. Mitt liv. Ett par hjärtevänner som inte kan bestämma sig vilken fot de ska stå på, och mitt egna sinne och hjärta dras med i alla dessa känslokaruseller trots att jag vet vad som är bra för mig, vad jag är värd, vem jag vill vara med...

En dimmig torsdag i kanelbullens tecken

Publicerad 2012-10-04 12:27:04 i Livet,

Vi vaknade, jag och dem medan den bleka oktobersolen sken in i sovrummet. Missen spann på min mage och sonens feber alldeles för hög för skola och aktivtet. Dottern transporteras till skolan, glad över sina fina örhängen, i två flätor förväntansfull över vad vänner och klasskamrater ska säga. Alla övriga instanser har blivit meddelade om sonens frånvaro, alla lösenord, alla rutiner som man måste följa. Check. Done.
 
Vi tar det lugnt medan febern härjar med sonen, litet tvätt, mys, samtal. Litet tankar, bilder och utväxlande av recept för oss som inte tål gluten och laktos. Det får bli en fortsatt vilsam eftermiddag tills dottern ska iväg på sin aktivitet och jag ska få träna. Träningen som jag så längtar efter, efter två dagars vila.

Omstart

Publicerad 2012-10-03 10:45:00 i Livet,

Jag har blivit förpassad från mitt tidigare bloggnäste. Där trivdes jag bra i anonymitetens värld. Såhär ett par år efter mitt uppbrott från tryggheten så tar jag in hösten och livet igen, om än med litet törnar och svårigheter på vägen.
 
Igår tillät jag mig svepas iväg, igen. Hos naprapaten. Många pratar om lyckliga slut, eller avslut (?). Jag fick ett lyckligt slut, liksom att jag fick en rejält mör vad och en litet bättre avslappnad rygg. En stunds ömhet, värme och närhet också liksom goda samtal och skratt. Att tanka energi och ge. Det är min melodi. 
 
Jag blev också övertalad att köra två dagars vila från träningen eftersom annars gör inte behandlingen någon nytta. Ja, men lycka till med det, säger jag bara... Det kryper redan i skinnet på mig. Kanske jag kan klämma in en långpromenad, annars tänker jag okynnesklättra hemmavid.
 
Ikväll vankas det bullbak men först ska dotter få ta hål i öronen och jobbdagen ska avverkas.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela